(placeholder)

De lijst van de meest noodzakelijke werkzaamheden wordt opnieuw aangevuld, aangepast en/of gewijzigd afhankelijk van de prioriteit en haalbaarheid.

Het eenvoudig watersysteem zal hersteld moeten worden en waar nodig moeten worden verbeterd. Een waterreservoir hoog boven het terrein is noodzakelijk voor de waterdruk van douche en keuken. Dat zal hersteld moeten worden om de waterdruk te kunnen regelen.


Het verder opschonen van de tuin en het aangrenzend terrein met de bosmaaier is noodzakelijk en zeer wenselijk. Een gigantische klus. Er is nu één bosmaaier beschikbaar. Dat is eigenlijk ontoereikend voor al het werk wat met twee personen gedaan zou moet worden.

Ieder halfjaar wordt het terrein gebosmaaierd en de bomen gesnoeid. Het opschonen van het terrein is vanwege het brandgevaar gedurende de hete periodes ongelooflijk belangrijk voor Arte no Pendor.


Een begin maken met het aanplanten van nieuwe bomen en sierstruiken.


De atelier/woning schoonmaken met een hogedrukreiniger. Deze is beschikbaar en kan geleend worden van buren uit Ervedal. Al het roet moet worden verwijderd. Binnen en ook buiten. In het water voorziet het grote waterreservoir of de watertank hoog boven het terrein. Roet is wat vettig. Dat wordt heel veel werk.


De badkamer verder leegmaken en al het puin afvoeren. Vervolgens kan er gedacht worden aan mogelijk herstel van een deel van deze ruimte. Een eenvoudig toilet en douche aanleggen is dan mogelijk. Een buitendouche kan worden gerealiseerd.


Op het terrein nabij de woning is veel afval verzameld. Dat moet worden afgevoerd. Het afval moet In bakken worden gedaan en met een klein vrachtwagentje worden weggebracht.


Bovenlangs, vanuit het dorp, zal een toegangsweg gerealiseerd worden. Het is een oude weg dat toegang biedt tot het terrein en Arte no Pendor. Dat is nu niet vrijgemaakt en begaanbaar. Het is in de toekomst de enige en belangrijkste weg naar het terrein.


Er zal een begin gemaakt moeten worden met het herstellen van het golfplatendak van het atelier en de voormalige slaap/badkamer. Het is mogelijk om met eenvoudige en niet te dure middelen dit dak te herstellen.


Het zonnesysteem is volledig verbrand. Aanleggen van een klein vervangend zonnesysteem heeft prioriteit. Daar zal nog veel in geïnvesteerd moeten worden. Voorlopig is dat niet haalbaar vanwege de kosten hiervan. Maar met alles schoonmaken en opruimen kan een begin gemaakt worden.

Verlichting in het huis, het opladen van klein gereedschap en een oplaadnetwerk zijn natuurlijke belangrijke en onmisbare voorzieningen.

gereedschap
bomen en struiken
(placeholder)
(placeholder)

Er is een begin gemaakt met de grote schoonmaak van het al meer dan 35 jaar verwaarloosd omringend terrein en er is een begin gemaakt met de vervanging van het meest noodzakelijke gereedschap.

De enorme materiële schade en de schade aan de natuur die de vuurstorm heeft veroorzaakt kan beetje bij beetje worden hersteld. Hierbij is heel veel  hulp nodig. Het doel is om artist in residence bij Arte no Pendor weer opnieuw mogelijk te maken.


Wat er op termijn gedaan kan worden gedaan en haalbaar is met het aanwezig gereedschap en beschikbaar materiaal is afhankelijk van hulp van vrienden.

Improvisatie en flexibiliteit is een voorwaarde.

(placeholder)

WAT ER TE DOEN STAAT

Let op:

U kunt teksten vertalen in de gewenste taal. Maar de taalkundige kwaliteit kan slecht zijn.